Állami támogatás

A lakástakarék szerződések legnagyobb húzó ereje az állami támogatás.

Legyünk őszinték, ha ez az állami támogatás nem lenne, akkor bizony kevesebb pénzt tudnánk kivenni, mint amennyit beteszünk folyamatosan.

Az állami támogatás mindenkinek alanyi jogon jár!

Maximalizálva van, évi 72.000 Forintban. Ebből kifolyólag, havi 20.000 Forint befizetésével már el is érjük a plafont.

Egy személy csak egy szerződést köthet saját nevére, viszont lehetőség van a közeli hozzátartozók nevére is szerződést kötni, így a felvehető összeg (hitelle, vagy hitel nélkül), illetve az állami támogatás is sokszorozható!

Ki számít közeli hozzátartozónak?

A házastárs, az egyenes ági rokon (nagyszülő, szülő, gyermek, unoka), az örökbefogadott, a mostoha és nevelt gyermek, az örökbefogadó, a mostoha- és nevelőszülő, valamint a testvér.

Fontos! Az állami támogatás akkor jár, ha minden hónapban szépen fizetjük a vállalt összeget! A szerződéseknél negyed évekről beszélünk. Minden negyed évben kapjuk az állami támogatást.

Például..:

72.000 Forintot akkor kapunk meg, ha mind a negyed évben befizettük a 60.000 Forintot. Ha valamelyik negyedévben nem fizettünk be csak mondjuk 40.000 Forintot, akkor már nem 72.000 Forint állami támogatást fogunk kapni rá, hanem kevesebbet!

Gondolom ezt sem hallotta még?

Legyen szó lakásvásárlásról, bővítésről, felújításról vagy korszerűsítésről, ha előre gondolkozunk a teljes költségvetés több mint negyedét megfinanszíroztathatjuk az állammal!

A pontos felhasználási célokról bővebben:

Lakáskassza felhasználhatósága 

 

Akár évi  360. 000 Ft  Állami támogatás

Ráadásul egy családban akár 5 vagy annál több lakástakarék szerződés is köthető, amelyet ugyanarra az ingatlanra felhasználhatunk, így az éves állami támogatás mértéke gyakorlatilag korlátlan!

Amennyiben hasznosnak találta cikkünket, kérjük ossza meg, hogy ismerősei is tudjanak róla.