Lakástakarék működése

Szolgáltatótól függetlenül a lakás előtakarékossági szerződés aláírásakor egy ún. Szerződéses összegre szerződünk, így ezt az összeget a lejárator garantáltan, kockázatok nélkül elérhetjük.

A lakástakarék számla olyan megtakarítási forma, amellyel a lakással kapcsolatos céljainkat tudjuk finanszírozni az állam támogatásával (minden befizetéshez +30%).

Lényegében egy havonta, tehát rendszeres megtakarításról beszélünk, amelyhez jár az évi 30%-os állami támogatás, ami maximum 72.000 Forint egy évben.

A havi megtakarítást mi választhatjuk meg, mely 2500 Ft-tól 20.000 Forintig terjedhet.

 

Térjünk át arra, hogy miből áll a szerződéses összeg..:

 

Most pedig nézzük, hogy miből áll a szerződéses összeg:

 

 Ami még igen fontos..:

– a szerződés lejártakor nekünk kell intézkedni a pénz felől, különben csak úgy lesz ott a pénzünk és nem lesz vele semmi

– a felhasználásáról számlát kell bemutatnunk, mégpedig a pénz megérkezésétől számítva 3 hónapunk van rá

– amennyiben a szerződést idő közben szeretnénk módosítani megtehetjük 2000 Ft ellenében

– minden egyes szerződésnek van egy szerződés kötési díja. ez a szerződéses összeg 1 %. (akciók keretein belül akár 0 Ft is lehet)

Erről egy kicsit bővebben..:

A szerződéses összeg a megtakarításunk (befizetéseink) + állami támogatás + betéti kamat + felvehető hitelből adódik össze. Kis turpiszság, ugyanis, ha nekünk nincs szükségünk a hitelre, akkor is meg kell fizetni a teljes szerződéskötési díjat a hitel összegével együtt. (a szerződéskötési díjat bizonyos esetekben, akciók során elengedik a cégek, ezzel is lehet spórolni).

Akciók

 

Milyen futamidők választhatóak?

4 év 5 év 6 év 8 év 10 év
48 hó 57 hó 72 hó 96 hó 120 hó
49 hó nincsen 76 hó 97 hó 120 hó
45 hó 57 hó 72 hó 96 hó 120 hó